top of page

Software optimalisering

Software-optimalisering is wat ons betreft het juiste woord voor chiptuning. Door de software specifiek aan uw auto aan te passen, krijgt u meer vermogen en koppel, maar blijft de betrouwbaarheid van uw auto onveranderd.

Verschillende varianten van tuning

Stage 1

Bij stage 1 passen wij de software aan, specifiek voor uw auto. Uw auto blijft verder geheel origineel. Deze vorm van tuning wordt het meest gedaan en is gezien de lage kosten, ten opzichte van de winst qua vermogen en koppel, het meest rendabel.

Stage 2

Bij Stage 2 worden er een aantal onderdelen rondom de motor vervangen door verbeterde versies. Hierna passen wij de software specifiek aan, aan de nieuwe set-up van uw auto. Deze vorm van tuning brengt niet alleen meer vermogen en koppel dan stage 1, maar ook een sportiever geluid en beleving in uw auto. De aangepaste onderdelen zorgen ervoor dat de betrouwbaarheid gelijk blijft aan de originele auto.

Stage 3 en verder

Vanaf stage 3 worden er ook motor onderdelen vervangen, zodat het geheel nog meer vermogen en koppel aan kan en toch betrouwbaar blijft. Vanaf stage 3 is er heel veel mogelijk qua vermogen en koppel en ook qua sportief gevoel tijdens het rijden. Dit is echter wel een zeer kostbare variant van tuning, aangezien er veel onderdelen vervangen moeten worden.

Hoe gaat software-optimalisering in zijn werk?

Vooraf

Voordat wij beginnen aan de software optimalisering van uw auto, zullen wij deze eerst technisch controleren. Wij lezen de auto uit met onze diagnose apparatuur en maken een proefrit met live-data. Deze live data zullen wij beoordelen door middel van speciale data programma's. Mochten hier problemen naar boven komen zullen wij dit ten allen tijde altijd eerst overleggen met u voordat we verder gaan met de software aanpassingen.

Tijdens

Zodra alles goedgekeurd is, zullen wij een kopie maken van de software uit het motormanagement van uw auto. De originele versie zullen wij altijd goed bewaren, zodat deze altijd terug kan als dit nodig of gewenst is. De software gaan wij aanpassen aan de exacte configuratie van uw auto. En zullen wij weer terug plaatsen in het motormanagement van uw auto.

Achteraf

Nadat de software in het motormanagement is geschreven, zullen wij wederom een proefrit maken met live data via onze diagnose apparatuur. De nieuwe data wordt beoordeeld en de software zal worden aangepast als dit nodig is. Hierdoor zal de software exact aangepast zijn aan uw auto. Uiteraard zorgen wij er ook voor dat de auto storingsvrij is bij aflevering.

bottom of page